Рецепти
Плескавици од туна и киноа Ана Ѓорова

Рецепт богат со протеини и растителни влакна, погоден за спортисти и за физички активните лица

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Туна во конзерва(1 )

Овесно брашно(2 Супени лажици)

Киноа снегулки(1 Супена лажица)

Белка од јајце(2 )

Кромид(1 помал )

Сечкан магдонос(2 Кафени лажици)

Ленено семе(2 Кафени лажици)

Сусам(2 Кафени лажици)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Сите состојки измешајте ги во еден сад додека добиете хомогена смеса, па потоа формирајте плескавици.
  2. Намастете тавче со малку маслиново масло и пржете ги плескавиците од двете страни додека убаво се испржат и одвнатре и однадвор и додека добијат убава боја.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: