Рецепти
Погачици од компир (посно) Ана Ѓорова

Тестото од компир е исклучително вкусно, но треба тврдо да се замеси затоа што бргу се опушта

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(600 Грама)

Квасец(1/2 )

Масло(2,5 Децилитри)

Вода(1 Децилитар)

Сол(2 Кафени лажици)

Брашно(по потреба )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Компирот сварете го, излупете го, изгмечете го како пире, па додајте масло и промешајте.
  2. Во сад за мешање разматете го квасецот со 1 дл млака вода и оставете го да нарасне.
  3. Потоа квасецот соединете го со компирот, посолете и добро промешајте.
  4. Постепено додавајте брашно и замесете тврдо тесто и оставете го на топло да нарасне.
  5. Од тестото со сукалка направете кора со дебелина од 1 см, а потоа со чаша вадете кружни погачици и редете ги во плех.
  6. Печете ги во загреана рерна на 200°C додека да заруменат.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: