Рецепти
Погачици од компир (посно) Ана Ѓорова

Тестото од компир е исклучително вкусно, но треба тврдо да се замеси затоа што бргу се опушта

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(600 Грама)

Квасец(1/2 )

Масло(2,5 Децилитри)

Вода(1 Децилитар)

Сол(2 Кафени лажици)

Брашно(по потреба )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Компирот сварете го, излупете го, изгмечете го како пире, па додајте масло и промешајте.
  2. Во сад за мешање разматете го квасецот со 1 дл млака вода и оставете го да нарасне.
  3. Потоа квасецот соединете го со компирот, посолете и добро промешајте.
  4. Постепено додавајте брашно и замесете тврдо тесто и оставете го на топло да нарасне.
  5. Од тестото со сукалка направете кора со дебелина од 1 см, а потоа со чаша вадете кружни погачици и редете ги во плех.
  6. Печете ги во загреана рерна на 200°C додека да заруменат.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: