Рецепти
Похувани пиперки со туна и ориз Ана Ѓорова

Полнети похувани пиперки за мезе или како додаток со омиленото јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кромид(2 Главици)

Лук(3 Чешниња)

Морков(1 )

Туна во конзерва(2 )

Црвена бабура(6 )

Ориз(40 Грама)

Презла(150 грама )

Брашно(150 грама )

Јајце(3 )

Вегета

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Оризот сварете го во солена вода, па процедете го.
  2. Морковот, кромидот и лукот ситно исечкајте ги и пропржете ги на малку масло. Откако ќе се пропржат, полијте им малку вода и динстајте ги додека убаво омекнат.
  3. Зеленчукот соединете го со исцедената туна, варениот ориз и зачинете по вкус.
  4. Печените пиперки наполнете ги со приготвената смеса.
  5. Измешајте ги брашното и презлата.
  6. Полнетите пиперки валкајте ги прво во брашното, па во изматените јајца, па повторно во брашното.
  7. Пржете ги во врело масло од двете страни додека убаво заруменат.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: