Рецепти
Полнети плетенки Ана Ѓорова

Домашно печиво со фил по желба што може да го подготвите за појадок, вечера или ужина

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Млеко(250 Милилитри)

Шеќер(1 Супена лажица)

Квасец(1 коцка )

Брашно(1 Килограм)

Прашок за печиво(1 )

Јајце(2 )

Јогурт(200 Милилитри)

Сол(3 Супени лажици)

Масло(3 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Квасецот се расопува во млако млеко, се остава кратко, па се меша заедно со сите останати состојки и се замесува тесто.
  2. Тестото се остава да отстои за да стаса.
  3. Потоа се дели на два дела и од секој дел се сука кора во форма на голем правоаголник.
  4. Правоаголникот се дели на 8 правоаголници.
  5. Секој правоаголник од страните се засекува преку средината и се прават ленти.
  6. Се премачкува со кечап и се става во средината фил (рендана салама, може праз и печурки, или туна)
  7. Засечените делови наизменично се преклопуваат од лево кон десно.
  8. Се премачкуваат со жолчка, се става сусам и се печат половина час на 200 степени.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: