Рецепти
Полнети земички Ана Ѓорова

Полнети лепчиња со јајца и зеленчук за вкусен и декоративен појадок

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Се загрева рерната на 180°C. Се растопува путерот на слаб оган, се отсекува врвот на земичките.
  2. Потоа со остар нож се прават дупки во секоја земичка.
  3. Со путерот се премачкува внатрешноста на земичките. Се зачинуваат со сол и бибер.
  4. Потоа се ставаат додатоците за полнење – свеж домат, пиперка, многу ситно сечкан кромид, рендан кашкавал.
  5. Во секоја од земичките се става ситно сечканата печеница. Се мешаат додатоците по желба и се полнат земичките до 3/4.
  6. Потоа врз секоја од нив се крши по едно цело јајце. Се зачинува со сол и бибер.
  7. Се печат 10 минути. Плехот се покрива со алуминиумска фолија и се враќа да се допече уште 20 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: