Рецепти
Полнети земички Ана Ѓорова

Полнети лепчиња со јајца и зеленчук за вкусен и декоративен појадок

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Се загрева рерната на 180°C. Се растопува путерот на слаб оган, се отсекува врвот на земичките.
  2. Потоа со остар нож се прават дупки во секоја земичка.
  3. Со путерот се премачкува внатрешноста на земичките. Се зачинуваат со сол и бибер.
  4. Потоа се ставаат додатоците за полнење – свеж домат, пиперка, многу ситно сечкан кромид, рендан кашкавал.
  5. Во секоја од земичките се става ситно сечканата печеница. Се мешаат додатоците по желба и се полнат земичките до 3/4.
  6. Потоа врз секоја од нив се крши по едно цело јајце. Се зачинува со сол и бибер.
  7. Се печат 10 минути. Плехот се покрива со алуминиумска фолија и се враќа да се допече уште 20 минути.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: