Рецепти
Посна тава Ана Ѓорова

Лесно и посно јадење за вкусен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(2 )

Модар патлиџан(1 )

Црвена пиперка(2 )

Кромид(2 Главици)

Домат(2 )

Ориз(100 Грама)

Вода(250 Милилитри)

Брашно(1 Супена лажица)

Масло

Црвен пипер

Сол

Вегета

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во тава (може земјена) се ставаат исчистени и исечкани компирите, модриот патлиџан, пиперките, кромидот, потоа и ренданите домати. Се додава и 250 мл вода, па се става на оган да проврие.
  2. Откако состојките ќе зовријат, се додаваат солта и малку вегета.
  3. Откако убаво ќе зоврие смесата, на површината на тавата полека се става оризот, па по 15-тина минути се става лесна запршка.
  4. Запршката се прави со малку масло, 1 лажиче брашно и црвен пипер (се пржат).
  5. Готовата запршка се истура одозгора насекаде во тепсијата, потоа јадењето се потпекува во рерна околу половина час.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: