Рецепти
Посна тава Ана Ѓорова

Лесно и посно јадење за вкусен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(2 )

Модар патлиџан(1 )

Црвена пиперка(2 )

Кромид(2 Главици)

Домат(2 )

Ориз(100 Грама)

Вода(250 Милилитри)

Брашно(1 Супена лажица)

Масло

Црвен пипер

Сол

Вегета

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во тава (може земјена) се ставаат исчистени и исечкани компирите, модриот патлиџан, пиперките, кромидот, потоа и ренданите домати. Се додава и 250 мл вода, па се става на оган да проврие.
  2. Откако состојките ќе зовријат, се додаваат солта и малку вегета.
  3. Откако убаво ќе зоврие смесата, на површината на тавата полека се става оризот, па по 15-тина минути се става лесна запршка.
  4. Запршката се прави со малку масло, 1 лажиче брашно и црвен пипер (се пржат).
  5. Готовата запршка се истура одозгора насекаде во тепсијата, потоа јадењето се потпекува во рерна околу половина час.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: