Рецепти
Празнично изненадување
Интересна идеја за велигденските празници
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
8 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Димена сланина(500 Грама)
Пилешки гради(1 Килограм)
Свинска кртина(500 Грама)
Зденка(1 Пакување)
Домат(1 )
Вода(1 Литар)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути
- Чадената сланина исечена на ленти се реди во огноотпорна тава.
- Врз сланината се реди пилешкиот стек исечен на половина, се зачинува со солта и црниот пипер, па се додава зденката, а врз неа се редат кругови домат.
- Свинската кртина се сече на потенки резанки и се става врз доматите. Се зачинува со солта и биберот, се полева со вода и се попрскува со масло.
- На крај се реди остатокот од чадената сланина и се покрива со алуминиумска фолија. Печеме во рерна на 250 степени околу 30 минути.
- Пред крајот се отстранува фолијата и се остава да зарумени месото.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во