Рецепти
Празнично изненадување Ана Ристеска

Интересна идеја за велигденските празници

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Димена сланина(500 Грама)

Пилешки гради(1 Килограм)

Свинска кртина(500 Грама)

Зденка(1 Пакување)

Домат(1 )

Вода(1 Литар)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Чадената сланина исечена на ленти се реди во огноотпорна тава.
  2. Врз сланината се реди пилешкиот стек исечен на половина, се зачинува со солта и црниот пипер, па се додава зденката, а врз неа се редат кругови домат.
  3. Свинската кртина се сече на потенки резанки и се става врз доматите. Се зачинува со солта и биберот, се полева со вода и се попрскува со масло.
  4. На крај се реди остатокот од чадената сланина и се покрива со алуминиумска фолија. Печеме во рерна на 250 степени околу 30 минути.
  5. Пред крајот се отстранува фолијата и се остава да зарумени месото.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: