Рецепти
Резанки од палачинки Ана Ѓорова

Интересен десерт со кој може да комбинирате разни видови овошје и јатки по вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(1 )

Брашно(500 Грама)

Газирана вода(600 Милилитри)

Масло

Мед(200 Милилитри)

Бадеми(200 грама или други јатки по желба )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Замесете тесто за палачинки од јајцето, брашното, киселата вода и малку масло, па пржете палачинки од двете страни во тефлонска тава на вообичаен начин. Оставете ги да се оладат.
  2. Потоа наредете ги палачинките една врз друга и исечете ги на лентички како јуфки.
  3. Измешајте ги во сад, прелијте ги со медот и убаво измешајте ги резанките.
  4. Може да ги послужите со овошје по желба: малини, капини, јагоди или портокал, банани, киви.
  5. Исечете го овошјето на ситни резанки и сервирајте го со палачинките заедно со сечкани бадеми, ореви или други јатки по желба.
  6. Одозгора целата чинија наросете ја со шеќер во прав или со мелени ореви и послужете.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: