Рецепти
Ролат од палента
Превкусен рецепт за палента која е потпечена и крцкава однадвор, а сочна и кремаста во внатрешноста
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПојадокТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
2 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути
- Сварете ја палентата според упатството на пакувањето и неколку минути пред да го изгаснете огнот, додајте малку путер и неколку лажички млеко.
- Измешајте ја смесата и потоа претурете ја палентата врз хартија за печење. Оставете ја да се олади.
- Кашкавалот исечете го на стапчиња и ставете го врз палентата, ставете и од пршутата, па свиткајте во ролат заедно со хартијата за печење.
- Ставете ја палентата во четвртаст сад за печење и печете во рерна на 180°C неколку минути.
- Пред послужување оставете ја палентата да се излади добро, околу 10 минути и исечете ја на парчиња.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во