Рецепти
Ролат од палента Ана Ѓорова

Превкусен рецепт за палента која е потпечена и крцкава однадвор, а сочна и кремаста во внатрешноста

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Палента(250 Грама)

Сол

Млеко

Путер

Пршута(4 Парчиња)

Кашкавал(4 Парчиња)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Сварете ја палентата според упатството на пакувањето и неколку минути пред да го изгаснете огнот, додајте малку путер и неколку лажички млеко.
  2. Измешајте ја смесата и потоа претурете ја палентата врз хартија за печење. Оставете ја да се олади.
  3. Кашкавалот исечете го на стапчиња и ставете го врз палентата, ставете и од пршутата, па свиткајте во ролат заедно со хартијата за печење.
  4. Ставете ја палентата во четвртаст сад за печење и печете во рерна на 180°C неколку минути.
  5. Пред послужување оставете ја палентата да се излади добро, околу 10 минути и исечете ја на парчиња.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: