Рецепти
Ролат од палента Ана Ѓорова

Превкусен рецепт за палента која е потпечена и крцкава однадвор, а сочна и кремаста во внатрешноста

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Палента(250 Грама)

Сол

Млеко

Путер

Пршута(4 Парчиња)

Кашкавал(4 Парчиња)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Сварете ја палентата според упатството на пакувањето и неколку минути пред да го изгаснете огнот, додајте малку путер и неколку лажички млеко.
  2. Измешајте ја смесата и потоа претурете ја палентата врз хартија за печење. Оставете ја да се олади.
  3. Кашкавалот исечете го на стапчиња и ставете го врз палентата, ставете и од пршутата, па свиткајте во ролат заедно со хартијата за печење.
  4. Ставете ја палентата во четвртаст сад за печење и печете во рерна на 180°C неколку минути.
  5. Пред послужување оставете ја палентата да се излади добро, околу 10 минути и исечете ја на парчиња.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: