Рецепти
Салата Араме Ана Ристеска

Макробиотичка салата со араме алги

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Араме алги(30 Грама)

Кромид(1 Главица)

Морков(2 )

Лук(1 Чешне)

Свеж сок од лимон(2 Кафени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

Ѓумбир во прав(0.5 Кафена лажица)

Маслиново масло(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Араме алгите исплакнете ги со ладна вода.
  2. Потоа во покриено тенџере со многу малку вода (само да се валкаат) сварете ги 15-20 минути.
  3. Исцедете ги, иселкајте ги и ставете ги настрана во чинија.
  4. Ситно исечкајте кромид и морков и малку обарете ги и додајте ги во чинијата со алгите. Во салатата додајте ситно сечкан лук и лимонов сок, промешајте и сервирајте. Араме салатата може да се јаде како прилог со риба или компир.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: