Рецепти
Салата од бамњи Ана Ѓорова

Бамњата е позната како растение богато со незаситени масни киселини, протеини, минерални материи и витамини и е погодна како состојка во исхраната поради многу здравствени бенефиции како и поради своето антиоксидантско дејство.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Бамја(500 Грама)

Лимон(1 )

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

Масло(1 Супена лажица)

Сечкан магдонос(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Сварете ги бамјите во солена вода.
  2. Во друг сад исцедете сок од 1 лимон и помешајте со сол, бибер, масло и магдонос. Смесата убаво соединете ја додека не добиете густ прелив.
  3. Сварената бамја полијте ја со сосот, декорирајте со парчиња домат и послужете.
Овесни палачинки со банана
Салата со соја и шампињони
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Пица од карфиол
Смути со калинки
Печен карфиол со сладок компир
Салата со карфиол и маслинки
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Бурито со мешано месо
Брза салата од брокула
Смути од ѓумбир и круши
Есенско смути
Свинско месо со бел сос
Вафли со боровинки
Мини палачинки со спанаќ
Ориз со печурки
Риба со жалфија
Овесно смути со кафе
Намаз од рукола
Смути со киви и шумско овошје
Шејк со јаболко
Пилешко на индиски начин
Тортелини со спанаќ и брокула
Пире од карфиол
Алжирски солени палачинки
Тахини (сос од сусам)
Намаз од сладок компир и куркума
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: