Рецепти
Салата од бамњи Ана Ѓорова

Бамњата е позната како растение богато со незаситени масни киселини, протеини, минерални материи и витамини и е погодна како состојка во исхраната поради многу здравствени бенефиции како и поради своето антиоксидантско дејство.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Бамја(500 Грама)

Лимон(1 )

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

Масло(1 Супена лажица)

Сечкан магдонос(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Сварете ги бамјите во солена вода.
  2. Во друг сад исцедете сок од 1 лимон и помешајте со сол, бибер, масло и магдонос. Смесата убаво соединете ја додека не добиете густ прелив.
  3. Сварената бамја полијте ја со сосот, декорирајте со парчиња домат и послужете.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: