Рецепти
Шведски палачинки Ана Ѓорова

Несекојдневен рецепт за палачинки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Млеко(3 Децилитри)

Бело вино(1 Децилитар)

Путер(50 Грама)

Жолчка од јајце(6 )

Белка од јајце(4 )

Јајце(1 )

Брашно(4 Супени лажици)

Шеќер(100 Грама)

Шеќер во прав(1 Чаша)

Црно чоколадо(1 Пакување)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Измешајте го путерот со 4 жолчки од јајца, па на тоа додајте 4 супени лажици шеќер, брашно и млеко.
  2. Изматете ги останатите 4 белки од јајце и додајте ги во смесата, па измешајте. Добиената смеса пржете ја на масло во плиток сад само од едната страна.
  3. Шеќерот во прав и изренданото чоколадо наросете го врз секоја палачинка.
  4. Подгответе го преливот: скршете 1 цело јајце и 2 жолчки од јајце во еден сад, па додајте 50 грама шеќер и бело вино. Ставете на оган и убаво мешајте со мешалка додека смесата не зоврие. Така зовриениот прелив веднаш посипете го врз палачинките и послужете.
Овошен киноа појадок
Овесни палачинки со банана
Здрава проја со тиквички
Овесни колачиња
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Ленени погачици
Палачинки од сладок компир
Утринска каша од овес и чиа
Корнфлекс пита
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Проја мафини со брокула
Солени крофни
Мафини со рибизли
‘Ржан леб со семки од тиква
Полнети проја погачки
Вафли со боровинки
Растурен омлет со печурки и со гауда
Мини палачинки со спанаќ
Двоен солен ролат
Мафини со јаболки и моркови
Омлет со печурки и чадена сланина
Кифли со виршла и кашкавал
Домашна гужвана пита
Куглов колач со јогурт
Тесто без јајца
Воден бурек
Пекарски земички
Мафини со јајца и зеленчук
Печурки со спанаќ и пилешко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: