Рецепти
Шведски палачинки Ана Ѓорова

Несекојдневен рецепт за палачинки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Млеко(3 Децилитри)

Бело вино(1 Децилитар)

Путер(50 Грама)

Жолчка од јајце(6 )

Белка од јајце(4 )

Јајце(1 )

Брашно(4 Супени лажици)

Шеќер(100 Грама)

Шеќер во прав(1 Чаша)

Црно чоколадо(1 Пакување)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Измешајте го путерот со 4 жолчки од јајца, па на тоа додајте 4 супени лажици шеќер, брашно и млеко.
  2. Изматете ги останатите 4 белки од јајце и додајте ги во смесата, па измешајте. Добиената смеса пржете ја на масло во плиток сад само од едната страна.
  3. Шеќерот во прав и изренданото чоколадо наросете го врз секоја палачинка.
  4. Подгответе го преливот: скршете 1 цело јајце и 2 жолчки од јајце во еден сад, па додајте 50 грама шеќер и бело вино. Ставете на оган и убаво мешајте со мешалка додека смесата не зоврие. Така зовриениот прелив веднаш посипете го врз палачинките и послужете.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: