Рецепти

Сиров чоколаден тарт
Лесен чоколаден тарт кој не бара печење и долго седење во кујна. Одличен десерт за потопли денови.
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
Здрава хранаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
3 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Ореви(2 Чаши)
Кокосови снегулки(1/2 Чаша)
Какао(1/2 Чаша)
Мед(1/3 Чаша)
Урми без семки(6 )
Кокосово масло(стопено 1/2 Супена лажица)
Екстракт од ванила(1 Кафена лажица)
Сол(1 Прстофат)
Зрела банана((за филот) 3 )
Урми без семки((за филот) 10 )
Какао((за филот) 1/4 Чаша)
Бадемово млеко((за филот) 1/4 Чаша)
Екстракт од ванила((за филот) 1 Кафена лажица)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за околу 30ина минути
Кора:
- Во блендер прво изблендирајте ги оревите. Потоа урмите па додајте ги и останатите состојки и блендирајте додека не добиете хомогена смеса.
- Тавчињата обложете ги со стреџ фолија и смесата убаво притиснете ја во целиот сад. Ставете ги во фрижидер да се зацврстат додека го подготвувате филот.
- За филот, ставете ги сите состојки во блендер и блендирајте додека не добиете мазна смеса.
- Сипете го филот врз кората и ставете ги во фрижидер или замрзнувач. Декоријате ги со свежо овошје по желба.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во