Рецепти
Соја со печурки и доматно пире Ана Ѓорова

Вегетаријански ручек од зачинета соја во доматен сос со печурки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Соја коцки(1 Пакување)

Свежи шампињони(150 Грама)

Доматно пире(2-3 Супени лажици)

Лук(4-5 Чешниња)

Кромид(1 Главица)

Вегета

Суво оригано

Сол

Бибер

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Во тенџере на оган се става вода да зоврие заедно со една лажица вегета. Откако ќе зоврие водата, ја додаваме сојата.
  2. Сојата се вари околу половина час. Ја тргаме настрана и ја цедиме.
  3. Потоа во друга тава на оган ставаме масло да се загрее и во него ги додаваме претходно исечканиот лук и кромид да се пропржат.
  4. Откако убаво ќе се издинстаат кромидот и лукот, ја тргаме тавата настрана и ја додаваме претходно сварената соја.
  5. Промешуваме, а кога ќе се соединат го додаваме доматното пире, вегетата, ориганото, сол и бибер.
  6. Откако убаво ќе се издинста, се истура во тепсија и се става да се пече. Се сервира со кисела павлака.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: