Рецепти
Сос од леблебија Ана Ѓорова

Одличен и здрав сос за тестенини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леблебија(1 Чаша)

Сол(1/2 Кафена лажица)

Кромид(1 Главица)

Масло(1 Кафена лажица)

Соја сос(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Во експрес лонец пржете го исечканиот кромид додека не стане проѕирен. Потоа додајте ја леблебијата која претходно е отстојана во вода и варете ја 45 минути.
  2. Кога ќе се намали притисокот тргнете го капакот и посолете ја смесата, па варете уште 15 минути.
  3. На крај изблендирајте ја леблебијата заедно со соја сос, масло и сол по вкус.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: