Рецепти
Супа од пилешки дроб Ана Ѓорова

Едноставна и класична супа со одличен вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки џигер(300 Грама)

Компир(1 )

Морков(2 )

Јајце(1 )

Целер(2 Гранчиња)

Свеж магдонос

Брашно(1 Супена лажица)

Алкохолен оцет(1 Супена лажица)

Вегета(1 Супена лажица)

Коцка за супа-пилешка(1 )

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Пилешкиот дроб исечкајте го на парчиња и ставете го во тенџере со загреана вода на оган.
  2. Откако водата ќе зоврие, содржината од тенџерето истурете ја во цедалка.
  3. Исцедениот дроб вратете го во тенџерето и додајте му 1 л вода, па вратете го на оган и варете го.
  4. На крупната страна од рендето изрендајте ги морковите и компирот (лупени), па пржете го морковот на загреано масло во тава на оган.
  5. Откако ќе омекнат морковите, додајте го ренданиот компир и измешајте.
  6. Во тавата со запржениот зеленчук додајте го брашното и мешајте со лажица.
  7. Откако брашното ќе се запржи, додајте во тавата 700 мл од водата во која се вари дробот.
  8. Целерот и магдоносот ситно исечкајте ги и додајте ги во тавата.
  9. Додајте ја коцката за супа, вегетата, сол, бибер и измешајте.
  10. Содржината од тавата додајте ја во тенџерето со полусварениот дроб, промешајте, варете 20 минути и тргнете го тенџерето од оган.
  11. Во длабок сад со жица изматете го јајцето, додајте го оцетот и 2 лажици масло, па зачинете со бибер и промешајте.
  12. Непрекинато мешајте со жицата и додајвајте 3 црпалки од супата, па послужете.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: