Рецепти
Тава со стек Ана Ѓорова

Гурмански ручек од шампињони, пилешко месо и кашкавал што одлично оди со чаша бело вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кашкавал(400 Грама)

Свежи шампињони(600 Грама)

Пилешки гради(500 Грама)

Морков(2 )

Зелена пиперка(1 )

Кромид(2 Главици)

Кисела павлака(200 Милилитри)

Брашно(1 Супена лажица)

Млеко(200 Милилитри)

Вегета

Црвен пипер(1 Супена лажица)

Сол

Бибер

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Пилешкото месо сварете го во вода во тенџере на оган, па исечете го на коцки.
  2. Во тава со загреано масло на оган пропржете го кромидот, па кога ќе омекне, додајте ги сечканите моркови на полукругови и пиперката исечкана на коцки.
  3. Шампињоните исечкајте ги на четвртини и нив додајте ги во тавата.
  4. Зачинете со црвениот пипер и со вегета, сол и бибер по вкус.
  5. Во друга тава на загреано масло на оган пржете го брашното, мешајте непрекинато со жица за да не загори, па кога ќе се запржи и ќе добие убава боја, додајте го млекото, павлаката и зачинете со вегета.
  6. Мешајте непрекинато додека сосот ја добие потребната густина.
  7. Во земјена тава ставете половина од испржениот зеленчук, одозгора додајте го стекот, па половина од сосот.
  8. Изрендајте кашкавал и покријте со преостанатиот зеленчук, па додајте го и преостанатиот сос и изрендајте кашкавал.
  9. Печете го јадењето во рерна на 200 степени, 45 минути.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: