Рецепти
Телешко соте во бело вино
Вкусно и сочно јадење од телешко месо во сос
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути
- Телешкото месо се сече на ситни парчиња, се посолува и се пропржува на масло.
- Посебно во тенџере се пржат исечканите кромид, целер и моркови и откако ќе се пропржат се додава малку доматно пире, салца, вино и вода.
- Потоа се додава и прженото месо и сè заедно се вари.
- Кога месото е сварено, парче по парче се вади од садот сосот се пропасирува и згуснува по вкус. Се зачинува по вкус со сол, бибер и сотето е готово.
- Се сервира со пире од компир како гарнир.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во