Рецепти
Телешко соте во бело вино Ана Ѓорова

Вкусно и сочно јадење од телешко месо во сос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Телешкото месо се сече на ситни парчиња, се посолува и се пропржува на масло.
  2. Посебно во тенџере се пржат исечканите кромид, целер и моркови и откако ќе се пропржат се додава малку доматно пире, салца, вино и вода.
  3. Потоа се додава и прженото месо и сè заедно се вари.
  4. Кога месото е сварено, парче по парче се вади од садот сосот се пропасирува и згуснува по вкус. Се зачинува по вкус со сол, бибер и сотето е готово.
  5. Се сервира со пире од компир како гарнир.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: