Рецепти
Телешко соте во бело вино Ана Ѓорова

Вкусно и сочно јадење од телешко месо во сос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Телешкото месо се сече на ситни парчиња, се посолува и се пропржува на масло.
  2. Посебно во тенџере се пржат исечканите кромид, целер и моркови и откако ќе се пропржат се додава малку доматно пире, салца, вино и вода.
  3. Потоа се додава и прженото месо и сè заедно се вари.
  4. Кога месото е сварено, парче по парче се вади од садот сосот се пропасирува и згуснува по вкус. Се зачинува по вкус со сол, бибер и сотето е готово.
  5. Се сервира со пире од компир како гарнир.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: