Рецепти
Телешко вариво со брокула и прокељ Ана Ѓорова

Вкусен и едноставен ручек од динстано телешко месо со зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Телешко месо(1 Килограм)

Кромид(3 Главици)

Црвен кромид(4 Главици)

Брокула(1 Китка)

Прокељ(200-250 Грама)

Морков(1-2 )

Сол

Бибер

Вегета

Масло(1/2 Чаша)

Вода(1 Литар)

Брашно(2 Кафени лажици)

Црвен пипер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Кромидот исечкајте го ситно, посолете го по вкус и пржете го околу 5 минути во тава на оган со маслото.
  2. Откако ќе омекне кромидот, додајте го месото (претходно исечено на коцки), пржете со мешање кратко време и потоа додајте 500 мл вода. Динстајте го месото 20 минути.
  3. Брокулата и морковите исечкајте ги, а прокељот преполовете го и додајте ги во тенџерето, па налејте со уште 500 мл вода.
  4. На загреано масло пропржете ги брашното и црвениот пипер, додајте ги во тенџерето, па варете уште 15 минути.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: