Рецепти
Телешко вариво со брокула и прокељ Ана Ѓорова

Вкусен и едноставен ручек од динстано телешко месо со зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Телешко месо(1 Килограм)

Кромид(3 Главици)

Црвен кромид(4 Главици)

Брокула(1 Китка)

Прокељ(200-250 Грама)

Морков(1-2 )

Сол

Бибер

Вегета

Масло(1/2 Чаша)

Вода(1 Литар)

Брашно(2 Кафени лажици)

Црвен пипер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Кромидот исечкајте го ситно, посолете го по вкус и пржете го околу 5 минути во тава на оган со маслото.
  2. Откако ќе омекне кромидот, додајте го месото (претходно исечено на коцки), пржете со мешање кратко време и потоа додајте 500 мл вода. Динстајте го месото 20 минути.
  3. Брокулата и морковите исечкајте ги, а прокељот преполовете го и додајте ги во тенџерето, па налејте со уште 500 мл вода.
  4. На загреано масло пропржете ги брашното и црвениот пипер, додајте ги во тенџерето, па варете уште 15 минути.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: