Рецепти
Ванилици со кокос Ана Ѓорова

Неодоливите бабини ванилици со шмек на кокос и со одличен изглед

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинска маст(1/2 Килограм)

Кокосово брашно(по потреба за да се замеси тестото )

Шеќер(250 Грама)

Јајце(1 )

Прашок за печиво(1 )

Ванилин шеќер(1 )

Вода(100 Милилитри)

Шеќер во прав(за валкање на колачињата )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Во подлабок сад ставете ја свинската маст, потоа додајте го шеќерот, па јајцето, печивото, ванилиниот шеќер, кокосовото брашно и 100 мл вода.
  2. Постепено додавајте брашно по потреба за да замесите убаво, меко тесто.
  3. Работната маса посипете ја со брашно и врз неа ставете го замесеното тесто. Со сукало развлечете кора и со калап во вид на срциња сечете колачиња и редете ги во претходно намастена тепсија.
  4. Ванилиците печете ги во загреана рерна на 150 степени, односно додека малку да заруменат.
  5. Печените ванилици додека се топли се валкаат во шеќер во прав и се служат во чинија. Колачите се повкусни и помеки за јадење ако отстојат еден ден. По желба може да ги лепите со мармалад по вкус.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: