Рецепти
Варен кафеав ориз
Кафеавиот ориз е одличен додаток на било кое месо и зеленчук
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Здрава хранаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
2 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 70 минути
- Оризот нежно измијте го и ставете го во сад со 3 чаши вода да се вари на посилен оган.
- Кога ќе зоврие додајте му сол, поклопете го со капак и намалете на минимална температура да се крчка еден час без мешање.
- Готовиот ориз тргнете го од шпоретот и отстранете го капакот за оризот да ја апсорбира целата вода што останала.
- Потоа промешајте го оризот и сервирајте.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во