Рецепти
Варени ќофтиња Ана Ѓорова

Ќофтињата од месо на овој начин се многу вкусни, а се одлични за ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мешано мелено месо(300 Грама)

Кромид(2 Главици)

Лук(2 Чешниња)

Ориз(100 Грама)

Домат(1 )

Брашно(малку )

Црвен пипер

Бибер

Вода

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во сад се става меленото месо и се меша со дел од ситно изреданиот кромид и ситно сечканиот лук.
  2. Оризот добро се чисти, се мие, а потоа се додава во садот со месото.
  3. Од сите состојки со дланките се замесува смеса, потоа од неа се прават топчиња кои се редат на набрашнета тепсија.
  4. Во тенџере се става малку масло да се загрее, па во него се пржи остатокот од изренданиот кромид, па откако ќе омекне се додава изренданиот домат и се меша и пржи убаво додека пушти течност и мирис.
  5. Испржената смеса се налева со 400 мл вода, па откако ќе зоврие, во тенџерето едно по едно се пуштаат топчињата мелено месо и се варат половина час.
  6. Готовите ќофтиња се сервираат со чорбата во која се вареа.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: