Рецепти
Варени ќофтиња Ана Ѓорова

Ќофтињата од месо на овој начин се многу вкусни, а се одлични за ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мешано мелено месо(300 Грама)

Кромид(2 Главици)

Лук(2 Чешниња)

Ориз(100 Грама)

Домат(1 )

Брашно(малку )

Црвен пипер

Бибер

Вода

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во сад се става меленото месо и се меша со дел од ситно изреданиот кромид и ситно сечканиот лук.
  2. Оризот добро се чисти, се мие, а потоа се додава во садот со месото.
  3. Од сите состојки со дланките се замесува смеса, потоа од неа се прават топчиња кои се редат на набрашнета тепсија.
  4. Во тенџере се става малку масло да се загрее, па во него се пржи остатокот од изренданиот кромид, па откако ќе омекне се додава изренданиот домат и се меша и пржи убаво додека пушти течност и мирис.
  5. Испржената смеса се налева со 400 мл вода, па откако ќе зоврие, во тенџерето едно по едно се пуштаат топчињата мелено месо и се варат половина час.
  6. Готовите ќофтиња се сервираат со чорбата во која се вареа.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: