Рецепти
Вариво со црн грав Ана Ѓорова

Макробиотички рецепт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црн грав(200 Грама)

Вода(700 Милилитри)

Кромид(1 Главица)

Морков(3 )

Сол(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Гравот ставете го во експрес лонец заедно со водата, поклопете го и на средна температура и варете го 45 минути до еден час.
  2. Кога ќе се намали притисокот во садот, симнете го капакот и водата и гравот префрлете го во друг сад за варење.
  3. Додајте му исечкан кромид и сол, поклопете го и варете уште 20 минути.
  4. Додајте морков и варете ја чорбата уште 10 минути на ниска температура. Сервирајте во чинија и по желба може да додадете павлака и ливче магдонос.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: