Рецепти
Вариво со црн грав Ана Ѓорова

Макробиотички рецепт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црн грав(200 Грама)

Вода(700 Милилитри)

Кромид(1 Главица)

Морков(3 )

Сол(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Гравот ставете го во експрес лонец заедно со водата, поклопете го и на средна температура и варете го 45 минути до еден час.
  2. Кога ќе се намали притисокот во садот, симнете го капакот и водата и гравот префрлете го во друг сад за варење.
  3. Додајте му исечкан кромид и сол, поклопете го и варете уште 20 минути.
  4. Додајте морков и варете ја чорбата уште 10 минути на ниска температура. Сервирајте во чинија и по желба може да додадете павлака и ливче магдонос.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: