Рецепти
Вариво со црн грав
Макробиотички рецепт
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Здрава хранаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
2 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Црн грав(200 Грама)
Вода(700 Милилитри)
Кромид(1 Главица)
Морков(3 )
Сол(1 Кафена лажица)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути
- Гравот ставете го во експрес лонец заедно со водата, поклопете го и на средна температура и варете го 45 минути до еден час.
- Кога ќе се намали притисокот во садот, симнете го капакот и водата и гравот префрлете го во друг сад за варење.
- Додајте му исечкан кромид и сол, поклопете го и варете уште 20 минути.
- Додајте морков и варете ја чорбата уште 10 минути на ниска температура. Сервирајте во чинија и по желба може да додадете павлака и ливче магдонос.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во