Рецепти
Вегански француски тост Ана Ристеска

Брз и здрав вегански појадок со кој нема да погрешите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леб(6 Парчиња)

Бадемово млеко(1 Чаша)

Јаворов сируп(1 Супена лажица)

Безглутенско брашно(2 Супени лажици)

Квасец во прав(1 Супена лажица)

Цимет(1 Кафена лажица)

Морско оревче(1/4 Кафена лажица)

Сол(1 Прстофат)

Кокосово масло

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 15 минути

  1. Во сад измешајте ги заедно млекото, јаворовиот сируп, брашното, квасецот, циметот, морското оревче и солта.
  2. Кришките леб ставете ги во една чинија и одозгора прелијте ги со мешавината од садот. Треба од двете страни да бидат потопени.
  3. Тава за печење пречакајте ја со кокосово масло и кога маслото ќе се загрее ставете ги кришките да се пржат по неколку минути од двете страни.
  4. Сервирајте ги со свежо овошје, шеќер во прав, вегански путер.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: