Рецепти
Вегански француски тост
Брз и здрав вегански појадок со кој нема да погрешите
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПојадокТИП НА КУЈНА
ВегетаријанскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
3 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Леб(6 Парчиња)
Бадемово млеко(1 Чаша)
Јаворов сируп(1 Супена лажица)
Безглутенско брашно(2 Супени лажици)
Квасец во прав(1 Супена лажица)
Цимет(1 Кафена лажица)
Морско оревче(1/4 Кафена лажица)
Сол(1 Прстофат)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 15 минути
- Во сад измешајте ги заедно млекото, јаворовиот сируп, брашното, квасецот, циметот, морското оревче и солта.
- Кришките леб ставете ги во една чинија и одозгора прелијте ги со мешавината од садот. Треба од двете страни да бидат потопени.
- Тава за печење пречакајте ја со кокосово масло и кога маслото ќе се загрее ставете ги кришките да се пржат по неколку минути од двете страни.
- Сервирајте ги со свежо овошје, шеќер во прав, вегански путер.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во