Рецепти
Вегански француски тост Ана Ристеска

Брз и здрав вегански појадок со кој нема да погрешите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леб(6 Парчиња)

Бадемово млеко(1 Чаша)

Јаворов сируп(1 Супена лажица)

Безглутенско брашно(2 Супени лажици)

Квасец во прав(1 Супена лажица)

Цимет(1 Кафена лажица)

Морско оревче(1/4 Кафена лажица)

Сол(1 Прстофат)

Кокосово масло

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 15 минути

  1. Во сад измешајте ги заедно млекото, јаворовиот сируп, брашното, квасецот, циметот, морското оревче и солта.
  2. Кришките леб ставете ги во една чинија и одозгора прелијте ги со мешавината од садот. Треба од двете страни да бидат потопени.
  3. Тава за печење пречакајте ја со кокосово масло и кога маслото ќе се загрее ставете ги кришките да се пржат по неколку минути од двете страни.
  4. Сервирајте ги со свежо овошје, шеќер во прав, вегански путер.
Овошен киноа појадок
Овесни палачинки со банана
Здрава проја со тиквички
Овесни колачиња
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Ленени погачици
Палачинки од сладок компир
Утринска каша од овес и чиа
Корнфлекс пита
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Проја мафини со брокула
Солени крофни
Мафини со рибизли
‘Ржан леб со семки од тиква
Полнети проја погачки
Вафли со боровинки
Растурен омлет со печурки и со гауда
Мини палачинки со спанаќ
Двоен солен ролат
Мафини со јаболки и моркови
Омлет со печурки и чадена сланина
Кифли со виршла и кашкавал
Домашна гужвана пита
Куглов колач со јогурт
Тесто без јајца
Воден бурек
Пекарски земички
Мафини со јајца и зеленчук
Печурки со спанаќ и пилешко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: