Рецепти
Вегетаријанска солена торта со шампињони Ана Ѓорова

Вегетаријански предлог ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лиснато тесто(1 Пакување)

Свежи шампињони(200 Грама)

Сирење(200 Грама)

Црн лук(1 Чешне)

Јајце(3 )

Масло(2-3 Супени лажици)

Свеж магдонос(1 Китка)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Младиот црн лук исечкајте го на ситно заедно со магдоносот, а шампињоните исечете ги на тенки листови.
  2. Сè тоа ставете го на малку масло да се продинста додека не омекне.
  3. Изматете со мисксер 2 цели јајца и 1 белка додека смесата не се стегне. Зачинете со сол и бибер и малку сечкан магдонос.
  4. Половина пакување лиснато тесто обвиткајте го врз тепсија за печење, додајте ги пропржените печурки, додајте сирење исечено на коцкички и прекријте ја смесата со остатокот од лиснатото тесто.
  5. Одозгора премачкајте со жолчка од јајце која претходно е изматена со 1 лажица вода или млеко. Печете во загреана рерна на 200°C.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: