Рецепти
Зебра торта (посно)
Декоративен десерт – одличен за вашата посна трпеза
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
10 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Шеќер(400 Грама)
Вода(топла 450 милилитри )
Масло(400 Милилитри)
Брашно(450 Грама)
Прашок за печиво(1 )
Какао(2 Супени лажици)
Мелени ореви(100 Грама)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути
- Во сад за матење ставете ги брашното, шеќерот и печивото и мешајте со лажица.
- Додајте ги водата и маслото и измешајте добро за да смесата се соедини.
- Поделете ја смесата на два дела: во едниот дел додајте го какаото, а во другиот дел мелените ореви и измешајте со лажица.
- Тркалезна тава за печење бр.26 намастете ја со масло и набрашнете ја.
- Во неа наизменично ставајте по 1 лажица од двете смеси.
6. Печете ја тортата во загреана рерна на 200 минути околу 20 минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во