Рецепти
Зебра торта (посно) Ана Ѓорова

Декоративен десерт – одличен за вашата посна трпеза

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шеќер(400 Грама)

Вода(топла 450 милилитри )

Масло(400 Милилитри)

Брашно(450 Грама)

Прашок за печиво(1 )

Какао(2 Супени лажици)

Мелени ореви(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Во сад за матење ставете ги брашното, шеќерот и печивото и мешајте со лажица.
  2. Додајте ги водата и маслото и измешајте добро за да смесата се соедини.
  3. Поделете ја смесата на два дела: во едниот дел додајте го какаото, а во другиот дел мелените ореви и измешајте со лажица.
  4. Тркалезна тава за печење бр.26 намастете ја со масло и набрашнете ја.
  5. Во неа наизменично ставајте по 1 лажица од двете смеси.

zebra kolac

6. Печете ја тортата во загреана рерна на 200 минути околу 20 минути.

Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: