Рецепти
Зебра торта (посно) Ана Ѓорова

Декоративен десерт – одличен за вашата посна трпеза

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шеќер(400 Грама)

Вода(топла 450 милилитри )

Масло(400 Милилитри)

Брашно(450 Грама)

Прашок за печиво(1 )

Какао(2 Супени лажици)

Мелени ореви(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Во сад за матење ставете ги брашното, шеќерот и печивото и мешајте со лажица.
  2. Додајте ги водата и маслото и измешајте добро за да смесата се соедини.
  3. Поделете ја смесата на два дела: во едниот дел додајте го какаото, а во другиот дел мелените ореви и измешајте со лажица.
  4. Тркалезна тава за печење бр.26 намастете ја со масло и набрашнете ја.
  5. Во неа наизменично ставајте по 1 лажица од двете смеси.

zebra kolac

6. Печете ја тортата во загреана рерна на 200 минути околу 20 минути.

Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: