Рецепти
Земички со лук Ана Ристеска

Домашни земички кои се каде каде подобри од купечките

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(1 Килограм)

Шеќер(1 Кафена лажица)

Квасец(2 Коцки )

Сув босилек(1 Кафена лажица)

Вода(млака 700 Милилитри)

Лук(5 Чешниња)

Суво оригано(4 Кафени лажици)

Маслиново масло(50 Милилитри)

Маргарин(150 Грама)

Ким(1 Супена лажица)

Сол

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Во длабок сад ги ставаме квасецот, шеќерот и 150 мл вода. Мешаме со лажица додека квасецоѕ не се растопи. Го додаваме маслиновото масло и промешуваме.
  2. Босилокот и ориганото ги додаваме во длабокиот сад со брашното и промешуваме.
  3. Со алатка ги гмечиме чешнињата лук и ги додаваме во садот. Посолуваме и го додаваме размешаниот квасец. Потоа постепено ја налеваме преостанатата вода и непрекинато мешаме со лажица.
  4. Продолжуваме да го месиме тестото со рака. Го покриваме садот со кујнска крпа и оставаме тестото да стасува 30 минути.
  5. Тавата ја ставаме во рерна, печеме 20 минути на 200 степени и ја вадиме од рерна.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: