Рецепти
Земички со лук Ана Ристеска

Домашни земички кои се каде каде подобри од купечките

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(1 Килограм)

Шеќер(1 Кафена лажица)

Квасец(2 Коцки )

Сув босилек(1 Кафена лажица)

Вода(млака 700 Милилитри)

Лук(5 Чешниња)

Суво оригано(4 Кафени лажици)

Маслиново масло(50 Милилитри)

Маргарин(150 Грама)

Ким(1 Супена лажица)

Сол

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Во длабок сад ги ставаме квасецот, шеќерот и 150 мл вода. Мешаме со лажица додека квасецоѕ не се растопи. Го додаваме маслиновото масло и промешуваме.
  2. Босилокот и ориганото ги додаваме во длабокиот сад со брашното и промешуваме.
  3. Со алатка ги гмечиме чешнињата лук и ги додаваме во садот. Посолуваме и го додаваме размешаниот квасец. Потоа постепено ја налеваме преостанатата вода и непрекинато мешаме со лажица.
  4. Продолжуваме да го месиме тестото со рака. Го покриваме садот со кујнска крпа и оставаме тестото да стасува 30 минути.
  5. Тавата ја ставаме во рерна, печеме 20 минути на 200 степени и ја вадиме од рерна.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: