Рецепти
Бисквити со јаболка и со овес Ана Ѓорова

Одлично одат за појадок потопени во млеко

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Интегрално пченично брашно(3 Чаши)

Овесно брашно(3 Чаши)

Сусам(1 Чаша)

Сол(1 Кафена лажица)

Масло(2/3 Чаши)

Јаболко(2-3 )

Лешник(1/2 Чаша)

Суво грозје(1/2 Чаша)

Сок од јаболко(1 Чаша)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Исечканите јаболки и сувото грозје динстајте ги малку да омекнат.
  2. Потоа измешајте го сокот од јаболко со маслото, со смесата од динстани јаболки и суво грозје, сол, брашно, сусам и сечкани лешници.
  3. Смесата добро соединете ја и замесете убаво тесто да не се кине, а потоа од тестото правете топчиња или бисквити по желба кои малку ќе ги сплескате и наредете ги во плех.
  4. Печете ги во загреана рерна на 180°C, околу 30 минути.
Овошен киноа појадок
Овесни палачинки со банана
Здрава проја со тиквички
Овесни колачиња
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Ленени погачици
Палачинки од сладок компир
Утринска каша од овес и чиа
Корнфлекс пита
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Проја мафини со брокула
Солени крофни
Мафини со рибизли
‘Ржан леб со семки од тиква
Полнети проја погачки
Вафли со боровинки
Растурен омлет со печурки и со гауда
Мини палачинки со спанаќ
Двоен солен ролат
Мафини со јаболки и моркови
Омлет со печурки и чадена сланина
Кифли со виршла и кашкавал
Домашна гужвана пита
Куглов колач со јогурт
Тесто без јајца
Воден бурек
Пекарски земички
Мафини со јајца и зеленчук
Печурки со спанаќ и пилешко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: