Рецепти
Чинија со киноа и амарант Ана Ристеска

Вегански и безглутенски појадок кој можете да го комбинирате со било кое сезонско овошје

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Амарант(95 Грама)

Црна киноа(85 Грама)

Вода(480 Милилитри)

Бадемово млеко(120 Милилитри)

Мед(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт сe подготвува за помалку од 32 минути

  1. Во тавче ставете ги киноата, амарантот и водата. Кога водата ќе почне да врие, намалете ја температурата и нека се варат уште 20-25 минути.
  2. Додајте ги млекото и медот. Гответе додека не настане кремаста смеса, околу 5-10 минути. Потоа тргнете ги од оган и оставте да отстојат 5 минути.
  3. Ставете во чинија и полијте со млеко, калинки и фстаци.
Овесни колачиња
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Ленени погачици
Палачинки од сладок компир
Утринска каша од овес и чиа
Корнфлекс пита
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Проја мафини со брокула
Солени крофни
Мафини со рибизли
‘Ржан леб со семки од тиква
Полнети проја погачки
Вафли со боровинки
Растурен омлет со печурки и со гауда
Мини палачинки со спанаќ
Двоен солен ролат
Мафини со јаболки и моркови
Омлет со печурки и чадена сланина
Кифли со виршла и кашкавал
Домашна гужвана пита
Куглов колач со јогурт
Тесто без јајца
Воден бурек
Пекарски земички
Мафини со јајца и зеленчук
Печурки со спанаќ и пилешко
Омлет со пршут и фета
Чиа пудинг со јаболко и цимет
Чоколадна гранола

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: