Рецепти
Рижото со јајца Ана Ѓорова

Богат појадок од ориз и јајца што може да го подготвите и за лесен ручек или вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(4 тврдоварени )

Ориз(250 Грама)

Туна во конзерва(2 )

Свеж сок од лимон(2 Супени лажици)

Бело вино(200 Милилитри)

Кромид(1 Главица)

Маслиново масло

Сол

Бибер

Рендан пармезан

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Ситно сечканиот кромид пропржете го на загреано масо, па додајте го оризот и пржете неколку минути. Мешајте за да не се залепи за садот и да загори.
  2. Потоа откако оризот добро ќе се пропржи, полијте го со врела вода (колку да го покрие) и гответе додека омекне оризот. По потреба додавајте уште вода.
  3. При крајот на готвењето, додајте бело вино, па кога алкохолот ќе испари, тргнете од оган и измешајте ги пармезанот, издробената туна и лимоновиот сок.
  4. Сервирајте го оризот со преполовени тврдоварени јајца.
Овошен киноа појадок
Овесни палачинки со банана
Здрава проја со тиквички
Овесни колачиња
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Ленени погачици
Палачинки од сладок компир
Утринска каша од овес и чиа
Корнфлекс пита
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Проја мафини со брокула
Солени крофни
Мафини со рибизли
‘Ржан леб со семки од тиква
Полнети проја погачки
Вафли со боровинки
Растурен омлет со печурки и со гауда
Мини палачинки со спанаќ
Двоен солен ролат
Мафини со јаболки и моркови
Омлет со печурки и чадена сланина
Кифли со виршла и кашкавал
Домашна гужвана пита
Куглов колач со јогурт
Тесто без јајца
Воден бурек
Пекарски земички
Мафини со јајца и зеленчук
Печурки со спанаќ и пилешко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: