Рецепти
Помфрит од сладок компир Ана Ѓорова

Овој рецепт е поздрав и со помалку калории од обичниот помфрит

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Сладок компир(3 )

Брашно(1 Супена лажица)

Лук во прав(1 Кафена лажица)

Чили во прав(1 Кафена лажица)

Сол(1 Прстофат)

Маслиново масло(4 Супени лажици)

Свежо оригано(1 Шака)

Рендан пармезан(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 45 минути

  1. Уклучете ја рерната на 220°C.
  2. Измијте ги убаво компирите и исечете ги на парчиња со приближно иста дебелина и големина.
  3. Ставете ги сите парчиња во еден сад и наросете ги со брашно, чили во прав, лук во прав, маслиново масло и сол.
  4. Измешајте ги парчињата компир убаво за да бидат прекриени со состојките.
  5. Тавата прекријте ја со хартија за печење и наредете ги компирите одделно.
  6. Налејте им малку маслиново масло и ставете ги да се печат 15 минути, па превртете ги на другата страна и печете уште 15 минути.
  7. Кога ќе бидат заруменети од сите страни тогаш се готови.
  8. Додека се топли наросете им пармезан, свежо оригано и послужете ги со омилениот сос.

 

Овесни палачинки со банана
Салата со соја и шампињони
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Пица од карфиол
Смути со калинки
Печен карфиол со сладок компир
Салата со карфиол и маслинки
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Бурито со мешано месо
Брза салата од брокула
Смути од ѓумбир и круши
Есенско смути
Свинско месо со бел сос
Вафли со боровинки
Мини палачинки со спанаќ
Ориз со печурки
Риба со жалфија
Овесно смути со кафе
Намаз од рукола
Смути со киви и шумско овошје
Шејк со јаболко
Пилешко на индиски начин
Тортелини со спанаќ и брокула
Пире од карфиол
Алжирски солени палачинки
Тахини (сос од сусам)
Намаз од сладок компир и куркума
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: