Рецепти
Апетитка Ана Ѓорова

Погоден рецепт за љубителите на пикантниот вкус – лутеница која го буди апетитот

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Домат(5 Килограми)

Сува везена црвена пиперка(1 Килограм)

Масло(0.5 Литар)

Црвен вински оцет(200 Милилитри)

Шеќер(200 Грама)

Сол( по желба )

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во тенџере на оган се загрева маслото и се додаваат шеќерот, солта и оцетот.
  2. Лутите везени пиперки се мијат и се сечкаат на крукчиња, а потоа се додаваат во тенџерето да вријат, околу 10-15 минути.
  3. Доматите се мијат и се ставаат во рерна да се испечат, а потоа се лупат, се мелат и се пржат на малку масло додека целосно од нив не испари водата и не се добие густ сос, отприлика 30 минути.
  4. Потоа смесата од доматите и пиперките се меша и се става во добро миени и топли тегли и убаво се затвараат.
Салата со соја и шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Малиџано салата
Салата со праз и сирење
Салата со карфиол и маслинки
Салата со компири и туна
Посна руска салата
Брза салата од брокула
Салата со урда и праз
Кинеска салата
Бела салата
Салата со туна и грашок
Крем салата од печени пиперки и фета
Крем салата со пиперки и пршута
Салата од брокула со прелив од јогурт
Крем салата од пиперки и модри патлиџани
Макарони салата со горгонзола
Свечена слоевита салата
Салата од пченка
Салата со јајца, грашак и месо
Салата со спанаќ, туна и јајца
Салата од леќа и пченица
Макало од кисело млеко
Медитеранска паста салата
Крем салата со сирење и шампињони
Ориз салата со павлака
Крем салата со модри патлиџани
Бела салата
Салата од зелка и целер

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: