Рецепти
Балкански специјалитет од свинско месо Ана Ѓорова

Специјалитет од печено свинско месо со лук и кромид на балкански начин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско месо(1 Килограм)

Кромид(1 Килограм)

Бел лук, излупен и згмечен(4 Чешниња)

Бело вино(3 Децилитри)

Вода(2 Децилитри)

Чили пиперка(1 )

Сечкан магдонос(1 Китка)

Масло(0.5 Децилитри)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

Вегета(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 120 минути

  1. Од сите страни на месото убаво втријте од изгмечениот лук, вегета и сол.
  2. Во огноотпорен намастен сад ставете го месото. Убаво зачинете го по вкус, додајте ја исечканата чили пиперка и исечканиот магдонос.
  3. Додајте го виното и водата, печете околу 2 часа во рерна и повремено поливајте со вода по потреба.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: