Рецепти
Балкански специјалитет од свинско месо
Специјалитет од печено свинско месо со лук и кромид на балкански начин
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Свинско месо(1 Килограм)
Кромид(1 Килограм)
Бел лук, излупен и згмечен(4 Чешниња)
Бело вино(3 Децилитри)
Вода(2 Децилитри)
Чили пиперка(1 )
Сечкан магдонос(1 Китка)
Масло(0.5 Децилитри)
Сол(1 Кафена лажица)
Бибер(1 Кафена лажица)
Вегета(1 Кафена лажица)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 120 минути
- Од сите страни на месото убаво втријте од изгмечениот лук, вегета и сол.
- Во огноотпорен намастен сад ставете го месото. Убаво зачинете го по вкус, додајте ја исечканата чили пиперка и исечканиот магдонос.
- Додајте го виното и водата, печете околу 2 часа во рерна и повремено поливајте со вода по потреба.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во