Рецепти
Балкански специјалитет од свинско месо Ана Ѓорова

Специјалитет од печено свинско месо со лук и кромид на балкански начин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско месо(1 Килограм)

Кромид(1 Килограм)

Бел лук, излупен и згмечен(4 Чешниња)

Бело вино(3 Децилитри)

Вода(2 Децилитри)

Чили пиперка(1 )

Сечкан магдонос(1 Китка)

Масло(0.5 Децилитри)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

Вегета(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 120 минути

  1. Од сите страни на месото убаво втријте од изгмечениот лук, вегета и сол.
  2. Во огноотпорен намастен сад ставете го месото. Убаво зачинете го по вкус, додајте ја исечканата чили пиперка и исечканиот магдонос.
  3. Додајте го виното и водата, печете околу 2 часа во рерна и повремено поливајте со вода по потреба.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: