Рецепти
Балкански специјалитет од свинско месо Ана Ѓорова

Специјалитет од печено свинско месо со лук и кромид на балкански начин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско месо(1 Килограм)

Кромид(1 Килограм)

Бел лук, излупен и згмечен(4 Чешниња)

Бело вино(3 Децилитри)

Вода(2 Децилитри)

Чили пиперка(1 )

Сечкан магдонос(1 Китка)

Масло(0.5 Децилитри)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

Вегета(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 120 минути

  1. Од сите страни на месото убаво втријте од изгмечениот лук, вегета и сол.
  2. Во огноотпорен намастен сад ставете го месото. Убаво зачинете го по вкус, додајте ја исечканата чили пиперка и исечканиот магдонос.
  3. Додајте го виното и водата, печете околу 2 часа во рерна и повремено поливајте со вода по потреба.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: