Рецепти
Бамии со ќофтиња Ана Ристеска

Вкусни ќофтиња со зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мешано мелено месо(250 Грама)

Бамја(250 Грама)

Компир(1 )

Морков(1 )

Домат(2 )

Масло(6 Супени лажици)

Маргарин(1 Супена лажица)

Лук(3-4 Чешниња)

Оцет(3 Супени лажици)

Леб(1 Парче)

Брашно(1 Супена лажица)

Кромид(1 )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. На исчистените бамии им се отстрануваат дршките. Се ставаат во вода и оцет, каде што треба да провријат. Потоа се ладат со млаз ладна вода и се оставаат во цедалка.
  2. Во другиот сад на меленото месо му се додава сол, парче леб и црн пипер. Смесата се меси и се прават ќофтиња во вид на џамлии што се валкаат во брашно и се пржат. Во истото масло се додава маргаринот, кромидот и морковот и се заедно се пропржува.
  3. По 3 минути се додава компирот исечкан на коцки, лукот и доматите. Потоа се додаваат бамиите кои се прелеваат со топла вода, колку да се потопат.
  4. Сето ова се посолува и се остава на повисока температура да врие 5 минути.
  5. На крај се додаваат ќофтињата и сè заедно врие на тивок оган. По желба се прелеваат со лимонов сок.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: