Рецепти
Бамии со ќофтиња Ана Ристеска

Вкусни ќофтиња со зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мешано мелено месо(250 Грама)

Бамја(250 Грама)

Компир(1 )

Морков(1 )

Домат(2 )

Масло(6 Супени лажици)

Маргарин(1 Супена лажица)

Лук(3-4 Чешниња)

Оцет(3 Супени лажици)

Леб(1 Парче)

Брашно(1 Супена лажица)

Кромид(1 )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. На исчистените бамии им се отстрануваат дршките. Се ставаат во вода и оцет, каде што треба да провријат. Потоа се ладат со млаз ладна вода и се оставаат во цедалка.
  2. Во другиот сад на меленото месо му се додава сол, парче леб и црн пипер. Смесата се меси и се прават ќофтиња во вид на џамлии што се валкаат во брашно и се пржат. Во истото масло се додава маргаринот, кромидот и морковот и се заедно се пропржува.
  3. По 3 минути се додава компирот исечкан на коцки, лукот и доматите. Потоа се додаваат бамиите кои се прелеваат со топла вода, колку да се потопат.
  4. Сето ова се посолува и се остава на повисока температура да врие 5 минути.
  5. На крај се додаваат ќофтињата и сè заедно врие на тивок оган. По желба се прелеваат со лимонов сок.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: