Рецепти
Бамњи со ориз Ана Ѓорова

Деликатесен рецепт за ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ориз(150 Грама)

Бамја(250 Грама)

Кромид(2 Главици)

Маргарин(30 Грама)

Салса(150 Грама)

Бистра зеленчукова супа(1.5 Литар)

Шафран(1 Прстофат)

Сув магдонос(1 Кафена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. На загреан маргарин динстајте ги ситно исечканиот кромид и бамњите, па потоа динстајте ги во поклопен сад додавајќи супа по потреба.
  2. Кога зеленчукот ќе биде полуготов, додајте ја салсата разредена со супа.
  3. Додајте шеќер и динстајте ги бамњите додека не омекнат, а течноста сосема не испари.
  4. Во преостанатата супа варете го оризот околу 20 минути, а потоа тргнете од оган и оставетете го да омекне во топлата вода.
  5. Во посебен сад на загреано масло испржете го исцедениот ориз заедно со шафранот, а потоа сервирајте го оризот и до него и бамњите.
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Пилешко во павлака
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Салата со праз и сирење
Резанки од палачинки
Ќофтиња од карфиол
Пилешко рижото со грашок
Салата од брокула со прелив од јогурт
Мафини со јајца и зеленчук
Меки чоколадни бомбици
Сикма
Полнети печурки со лук и магдонос
Крап на кромид (посно)
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Птичјо гнездо
Пикантни шпагети со модар патлиџан
Похувани пиперки со туна и ориз
Школки во путер
Овошна салата со мед и ореви
Пржен пинџур
Макарони салата со туна и ленено семе
Колачи со банана и ленено семе
Ќофте од спанаќ
Ориз со ананас
Ледени банани
Снежни конуси од лимон
Здрава каша
Доматна чорба со црвена леќа

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: