Рецепти
Бели пралини Ана Ѓорова

Неодоливи колачи со бело чоколадо и кокос што ќе ви станат омилени

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шеќер во прав(200 Грама)

Масло(2 Супени лажици)

Бело чоколадо(100 Грама)

Лешник(50 Грама)

Млеко(50 Милилитри)

Кокос(100 Грама)

Мелени бисквити(100 Грама)

Маргарин(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Белото чоколадо се топи на пареа со 2 лажици масло.
  2. Во силиконските калапчиња за колачи се нанесува тенок слој растопено бело чоколадо со четкичка.
  3. Потоа калапчето се става во фрижидер да се стврдне чоколадото.
  4. Во тенџере на оган се топи маргаринот, се трга од оган откако ќе се растопи и се додава шеќерот во прав.
  5. Се остава сосема малку да се излади, па се додава млекото и непрекинато мешајќи се додаваат кокосот и мелените бисквити.
  6. Калапчињата со чоколадото се вадат од фрижидер, се зема од смесата со кокос и бисквити и се полнат до половина.
  7. Потоа се става по 1 лешник и повторно се покрива со смеса од кокос и бисквити.
  8. Одозгора се премачкува со бело чоколадо и повторно се става во фрижидер да се стегне пред послужување.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: