Рецепти
Бисквит торта со чоколадо
Брз и непечен колач што е одличен за ненадејните гости
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
12 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Шеќер(200 Грама)
Јајце(5 )
Вода(2 Супени лажици)
Црно чоколадо(200 Грама)
Маргарин(1 )
Бисквити(1 Килограм)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути
- Во сад ги ставаме јајцата и шеќерот и ги матиме на пареа, ги додаваме и двете лажици вода.
- Кога убаво ќе ја изматиме смесата, го кршиме чоколадото и го растопуваме, па го истураме во јајцата и продолжуваме со матење додека се згусне филот.
- Во друг сад го матиме маргаринот и го додаваме во филот, матиме додека филот стане мазен.
- Бисквитите ги натопуваме во млеко, па ги редиме во поголем четвртаст плех.
- Ги премачкуваме со филот. Редиме од бисквитите додека го потрошиме филот (4-5 реда во зависност од тепсијата).
- Одозгора завршуваме со тенок слој од чоколадниот фил и врз него може да изрендате чоколадо или мелени ореви по желба.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во