Рецепти
Бисквит торта со чоколадо Ана Ѓорова

Брз и непечен колач што е одличен за ненадејните гости

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шеќер(200 Грама)

Јајце(5 )

Вода(2 Супени лажици)

Црно чоколадо(200 Грама)

Маргарин(1 )

Бисквити(1 Килограм)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Во сад ги ставаме јајцата и шеќерот и ги матиме на пареа, ги додаваме и двете лажици вода.
  2. Кога убаво ќе ја изматиме смесата, го кршиме чоколадото и го растопуваме, па го истураме во јајцата и продолжуваме со матење додека се згусне филот.
  3. Во друг сад го матиме маргаринот и го додаваме во филот, матиме додека филот стане мазен.
  4. Бисквитите ги натопуваме во млеко, па ги редиме во поголем четвртаст плех.
  5. Ги премачкуваме со филот. Редиме од бисквитите додека го потрошиме филот (4-5 реда во зависност од тепсијата).
  6. Одозгора завршуваме со тенок слој од чоколадниот фил и врз него може да изрендате чоколадо или мелени ореви по желба.
Посни колачи со локум
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пита со карамелизирана тиква
Евтин колач со јаболко (посно)
Колач со круши и бадеми
Цимет ѕвездички
Интегрален колач од јаболки
Торта фантазија
Ролат со кокос
Расолница
Куглов со ореви и чоколадо
Чоколадни кроасани
Рум касато
Торта со цели печени јаболки
Посен колач со јаболко и банана
Кокос коцки
Колач со јаболко
Колач со три слоја
Бели колачиња (посно)
Урма торта со ореви
Посен куглов со суво овошје
Таан баклава
Печени пирошки
Колач со јаболки и ореви
Англиска пита со бадеми
Вештерски прсти
Чоколадна парфе торта со ореви

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: