Рецепти
Бисквит торта со чоколадо Ана Ѓорова

Брз и непечен колач што е одличен за ненадејните гости

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шеќер(200 Грама)

Јајце(5 )

Вода(2 Супени лажици)

Црно чоколадо(200 Грама)

Маргарин(1 )

Бисквити(1 Килограм)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Во сад ги ставаме јајцата и шеќерот и ги матиме на пареа, ги додаваме и двете лажици вода.
  2. Кога убаво ќе ја изматиме смесата, го кршиме чоколадото и го растопуваме, па го истураме во јајцата и продолжуваме со матење додека се згусне филот.
  3. Во друг сад го матиме маргаринот и го додаваме во филот, матиме додека филот стане мазен.
  4. Бисквитите ги натопуваме во млеко, па ги редиме во поголем четвртаст плех.
  5. Ги премачкуваме со филот. Редиме од бисквитите додека го потрошиме филот (4-5 реда во зависност од тепсијата).
  6. Одозгора завршуваме со тенок слој од чоколадниот фил и врз него може да изрендате чоколадо или мелени ореви по желба.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: