Рецепти
Бисквит торта со јаболки
Лесна и вкусна непечена торта – комбинација на пудинг, бисквити и овошје што сигурно ќе ви се допадне
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
10 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Јаболко(500 Грама)
Бисквити(500 Грама)
Шеќер(250 Грама)
Црно чоколадо(200 Грама)
Пудинг од ванила(2 Пакувања)
Пудинг од чоколадо(2 Пакувања)
Млеко(8 Децилитри)
Вода(6 Децилитри)
Цимет(2 Кафени лажици)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути
- Тепсијата обложете ја со пластична фолија, па на дното распоредете ги бисквитите.
- Чоколадниот пудинг растворете го со 150 мл млеко. Преостанатото млеко варете го во тенџере со 100 г шеќер, па кога ќе зоврие додајте му го разматениот пудинг.
- Мешајте додека смесата се згусне, а потоа прелијте ја преку подготвените бисвити во тепсијата.
- Врз пудингот наредете уште еден ред бисквити.
- Јаболките излупете ги и исечкајте ги на коцкички, па варете ги во 4 дл вода со 150 г шеќер.
- Додајте го циметот, варете уште кратко, па кога ќе омекнат јаболките и ќе се сварат, измиксирајте ги.
- Пудингот од ванила измешајте го со 2 дл вода, додајте ги измиксираните јаболки и мешајте на тивок оган додека да згусне.
- Со филот се преливаат бисквитите, па се реди уште еден ред бисквити.
- На крајот целата торта може да ја прелиете со топено и рендано чоколадо или со уште пудинг.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во