Рецепти
Блага пита од свежи јаболки Ана Ѓорова

Одлична овошна ужина

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Маргарин(150 Грама)

Брашно(350 Грама)

Прашок за печиво(1/2 Пакување)

Шеќер(300 Грама)

Јајце(1 )

Јаболко( 1/4 Килограм)

Ванилин шеќер(1 )

Свеж сок од лимон(малку )

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 55 минути

  1. Маргаринот убаво издробете го во просејаното брашно во кое измешавте прашак за печиво. Додајте 150 грама шеќер, јајце и замесете тесто.
  2. Тестото расукајте го, оставајќи го малку подигнато на краевите и развлечете го во намастена тепсија.
  3. Филувајте го тестото со парчиња излупени јаболки, попрскајте со малку лимонов сок, посипете го со останатите 150 грама шеќер и со ванилиниот шеќер.
  4. Печете на температура од 220°C, околу 40 минути.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: