Рецепти
Блага пита од свежи јаболки Ана Ѓорова

Одлична овошна ужина

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Маргарин(150 Грама)

Брашно(350 Грама)

Прашок за печиво(1/2 Пакување)

Шеќер(300 Грама)

Јајце(1 )

Јаболко( 1/4 Килограм)

Ванилин шеќер(1 )

Свеж сок од лимон(малку )

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 55 минути

  1. Маргаринот убаво издробете го во просејаното брашно во кое измешавте прашак за печиво. Додајте 150 грама шеќер, јајце и замесете тесто.
  2. Тестото расукајте го, оставајќи го малку подигнато на краевите и развлечете го во намастена тепсија.
  3. Филувајте го тестото со парчиња излупени јаболки, попрскајте со малку лимонов сок, посипете го со останатите 150 грама шеќер и со ванилиниот шеќер.
  4. Печете на температура од 220°C, околу 40 минути.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: