Рецепти
Божиќна пита
Празничен предлог рецепт
ТИП НА РЕЦЕПТ
ВечераТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Готови кори(1 Пакување)
Сирење(300 Грама)
Јогурт(4 Супени лажици)
Мајонез(4 Супени лажици)
Сода бикарбона(1 Кафена лажица)
Газирана вода(300 Милилитри)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути
- Промешајте ги сите состојки за филот: сирењето, јајцата, јогуртот, мајонезот, сода бикарбоната и газираната вода.
- Намачкајте две кори со четкичка и во едниот крај ставете 2 лажички од филот и намотајте ги корите.
- Повторете ја постапката со сите кори и наредете ги во подмачкана тава за печење.
- Пред да ја ставите да се пече, исечете ја на пропорционални парчиња и налејте ја одозгора со газирана вода.
- Печете на 220 степени додека не поцрвени.
- Откако ќе биде готова питата, сервирајте ја во комбинација со свежа салата и уживајте со семејството.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во