Рецепти
Божиќна пита Ана Ѓорова

Празничен предлог рецепт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Готови кори(1 Пакување)

Сирење(300 Грама)

Јогурт(4 Супени лажици)

Мајонез(4 Супени лажици)

Сода бикарбона(1 Кафена лажица)

Газирана вода(300 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Промешајте ги сите состојки за филот: сирењето, јајцата, јогуртот, мајонезот, сода бикарбоната и газираната вода.
  2. Намачкајте две кори со четкичка и во едниот крај ставете 2 лажички од филот и намотајте ги корите.
  3. Повторете ја постапката со сите кори и наредете ги во подмачкана тава за печење.
  4. Пред да ја ставите да се пече, исечете ја на пропорционални парчиња и налејте ја одозгора со газирана вода.
  5. Печете на 220 степени додека не поцрвени.
  6. Откако ќе биде готова питата, сервирајте ја во комбинација со свежа салата и уживајте со семејството.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: