Рецепти
Божиќна пита Ана Ѓорова

Празничен предлог рецепт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Готови кори(1 Пакување)

Сирење(300 Грама)

Јогурт(4 Супени лажици)

Мајонез(4 Супени лажици)

Сода бикарбона(1 Кафена лажица)

Газирана вода(300 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Промешајте ги сите состојки за филот: сирењето, јајцата, јогуртот, мајонезот, сода бикарбоната и газираната вода.
  2. Намачкајте две кори со четкичка и во едниот крај ставете 2 лажички од филот и намотајте ги корите.
  3. Повторете ја постапката со сите кори и наредете ги во подмачкана тава за печење.
  4. Пред да ја ставите да се пече, исечете ја на пропорционални парчиња и налејте ја одозгора со газирана вода.
  5. Печете на 220 степени додека не поцрвени.
  6. Откако ќе биде готова питата, сервирајте ја во комбинација со свежа салата и уживајте со семејството.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: