Рецепти
Брокули со прелив од сланина Ана Ѓорова

Вкуснен спој на состојки како одлично предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Брокулите исчистете ги, извадете ги листовите и измијте ги, а кромидот исечкајте го на коцкички и динстајте ги заедно со зачините, морското оревче, сол, бибер и со 250 милилитри вода, околу 20 минути.
  2. На страна малку пржете ја сланината и тргнете ја во чинија.
  3. Во растопената маст кај што се пржеше сланината додајте го брашното и запржете го, а потоа додајте 1/8 литар студена вода и врелата течност во која што се вареа брокулите. Гответе 5 минути.
  4. Измешајте го со прокулите и одозгора посипете со испржената сланина.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: