Рецепти
Брокули со прелив од сланина Ана Ѓорова

Вкуснен спој на состојки како одлично предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Брокулите исчистете ги, извадете ги листовите и измијте ги, а кромидот исечкајте го на коцкички и динстајте ги заедно со зачините, морското оревче, сол, бибер и со 250 милилитри вода, околу 20 минути.
  2. На страна малку пржете ја сланината и тргнете ја во чинија.
  3. Во растопената маст кај што се пржеше сланината додајте го брашното и запржете го, а потоа додајте 1/8 литар студена вода и врелата течност во која што се вареа брокулите. Гответе 5 минути.
  4. Измешајте го со прокулите и одозгора посипете со испржената сланина.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: