Рецепти
Брз колач со кајсии Ана Ристеска

Брз и едноставен десерт кој оди одлично со кафе, чај или чаша млеко

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(4 )

Масло(1 Чаша)

Млеко(1 Чаша)

Брашно(2 Чаши)

Шеќер(2 Чаши)

Ванилин шеќер(1 )

Прашок за печиво(1 )

Цимет(1 Пакување)

Мармалад од кајсии(5 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Јајцата се матат со постепено додавање на шеќерот. Потоа се додаваат брашното, млекото и маслото и се меша со рака.
  2. Во смесата се додаваат ванилин шеќер, прашокот за печиво и циметот. Сето ова добро се меша рачно и на крај се става мармаладот од кајсии.
  3. Се зема тавче, се прамчкува со масло, се става смесата и потоа се пече во загреана рерна на 250 степени.
  4. Кога смесата ќе добие кафена боја, температурата се намалува на 200 степени.
  5. Откако ќе се испече колачот, се вади од рерна и се попрскува со шеќер во прав.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: