Рецепти
Брз непечен колач Ана Ристеска

Лесен а многу вкусен десерт со гриз со бело чоколадо премачкан со џем од кајсии и мелени ореви. Вистинско слатко уживање

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Млеко(8 Децилитри)

Вода(2 Децилитри)

Шеќер(8-10 Супени лажици)

Гриз(1 Пакување)

Бело чоколадо(100 Грама)

Ванилин шеќер(2 Пакувања)

Џем од кајсии

Мелени ореви(150 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Се зоврива млекото и водата, па му се додава шеќерот и се трга од оган.
  2. Постепено се додава и гризот со мешање, а потоа се враќа на оган додека се згусне.
  3. Кога е готово, се трга од оган и му се додаваат ванилиниот шеќер и белото чоколадо и се истура во калап.
  4. Кога ќе се излади и ќе се стврдне, се премачкува со слој од џемот и потоа се наросува со мелени ореви.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: