Рецепти
Брз непечен колач Ана Ристеска

Лесен а многу вкусен десерт со гриз со бело чоколадо премачкан со џем од кајсии и мелени ореви. Вистинско слатко уживање

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Млеко(8 Децилитри)

Вода(2 Децилитри)

Шеќер(8-10 Супени лажици)

Гриз(1 Пакување)

Бело чоколадо(100 Грама)

Ванилин шеќер(2 Пакувања)

Џем од кајсии

Мелени ореви(150 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Се зоврива млекото и водата, па му се додава шеќерот и се трга од оган.
  2. Постепено се додава и гризот со мешање, а потоа се враќа на оган додека се згусне.
  3. Кога е готово, се трга од оган и му се додаваат ванилиниот шеќер и белото чоколадо и се истура во калап.
  4. Кога ќе се излади и ќе се стврдне, се премачкува со слој од џемот и потоа се наросува со мелени ореви.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: