Рецепти
Брза гибаница со готови кори Ана Ѓорова

Едноставен, а вкусен рецепт за гибаница со фил од мешано сирење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Готови кори(500 Грама)

Овчо сирење(150-200 )

Козјо сирење(150-200 )

Кравјо сирење(150-200 )

Јогурт(300 Милилитри)

Масло(100 Милилитри)

Јајце(4-5 )

Прашок за печиво(1 )

Сода бикарбона(1 Кафена лажица)

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Сите состојки добро се мешаат во еден сад.
  2. Тепсијата се мачка со масло за јадење. Се става една кора и на неа се става повеќе од половина од филот.
  3. Потоа сите кори се кинат, се гужваат и се прскаат со останатиот фил.
  4. Кога ќе завршите со сето тоа, се додава последната кора, се става малку масло и се пече во загреана рерна на 220 степени околу 25-30 минути.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: