Рецепти
Брза гибаница со готови кори Ана Ѓорова

Едноставен, а вкусен рецепт за гибаница со фил од мешано сирење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Готови кори(500 Грама)

Овчо сирење(150-200 )

Козјо сирење(150-200 )

Кравјо сирење(150-200 )

Јогурт(300 Милилитри)

Масло(100 Милилитри)

Јајце(4-5 )

Прашок за печиво(1 )

Сода бикарбона(1 Кафена лажица)

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Сите состојки добро се мешаат во еден сад.
  2. Тепсијата се мачка со масло за јадење. Се става една кора и на неа се става повеќе од половина од филот.
  3. Потоа сите кори се кинат, се гужваат и се прскаат со останатиот фил.
  4. Кога ќе завршите со сето тоа, се додава последната кора, се става малку масло и се пече во загреана рерна на 220 степени околу 25-30 минути.
Баклава со јаболки
Лут зелник
Расолница
Колач со рогач
Лепчиња со лук и магдонос
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Мариниран ослиќ (посно)
Салата со компири и туна
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Салата со урда и праз
Тава со карфиол и месо
Таан баклава
Печен ролат од свинско каре
Чорба од крап
Јагнешка чорба
Боранија со пилешко месо
Чорба од грав и чадена сланина
Крем бомбици
Гужвана баклава
Крем салата од пиперки и модри патлиџани
Зимница од везени пиперки
Јагнешко со бамји
Свечена слоевита салата
Шербет пита со јаболки
Бајадера со костени
Пита со фил од компир (посно)
Тава ориз на кочански начин
Телешка чорба

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: