Рецепти
Брза гибаница со готови кори Ана Ѓорова

Едноставен, а вкусен рецепт за гибаница со фил од мешано сирење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Готови кори(500 Грама)

Овчо сирење(150-200 )

Козјо сирење(150-200 )

Кравјо сирење(150-200 )

Јогурт(300 Милилитри)

Масло(100 Милилитри)

Јајце(4-5 )

Прашок за печиво(1 )

Сода бикарбона(1 Кафена лажица)

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Сите состојки добро се мешаат во еден сад.
  2. Тепсијата се мачка со масло за јадење. Се става една кора и на неа се става повеќе од половина од филот.
  3. Потоа сите кори се кинат, се гужваат и се прскаат со останатиот фил.
  4. Кога ќе завршите со сето тоа, се додава последната кора, се става малку масло и се пече во загреана рерна на 220 степени околу 25-30 минути.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: