Рецепти
Брза гибаница со готови кори
Едноставен, а вкусен рецепт за гибаница со фил од мешано сирење
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
Македонска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Готови кори(500 Грама)
Овчо сирење(150-200 )
Козјо сирење(150-200 )
Кравјо сирење(150-200 )
Јогурт(300 Милилитри)
Масло(100 Милилитри)
Јајце(4-5 )
Прашок за печиво(1 )
Сода бикарбона(1 Кафена лажица)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути
- Сите состојки добро се мешаат во еден сад.
- Тепсијата се мачка со масло за јадење. Се става една кора и на неа се става повеќе од половина од филот.
- Потоа сите кори се кинат, се гужваат и се прскаат со останатиот фил.
- Кога ќе завршите со сето тоа, се додава последната кора, се става малку масло и се пече во загреана рерна на 220 степени околу 25-30 минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во