Рецепти
Брза пита со праз
Јадете ја топла за вечера со намаз по желба и со сирење
ТИП НА РЕЦЕПТ
ВечераТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Јајце(4 )
Брашно(2 Чаши)
Пченкарно брашно(2 Чаши)
Масло(1 Чаша)
Јогурт(1 Чаша)
Сол(1 Супена лажица)
Прашок за печиво(1 )
Биено сирење(300 Грама)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути
- Во сад се матат јајцата, потоа се додава јогуртот, маслото, печивото, солта и двата вида брашно.
- Убаво се промешува, па се додаваат исечканиот праз, со вилушка издробеното сирење и исечканите маслинки.
- Сето ова се истура во подмачкано тавче и се пече на 200 степени околу 35 минути.
- Питата е готова кога убаво ќе зарумени.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во