Рецепти
Лесна погача со спанаќ Ана Ѓорова

Оваа погача може да ја подготвите за предјадење, ручек или вечера. Едноставна е, вкусна е и не се потребни премногу состојки.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Вода(1 мало ѓезве млака )

Млеко(1 мало ѓезве млако )

Масло(1 мало ѓезве )

Црвен вински оцет(1 Супена лажица)

Квасец во прав(1 Пакување)

Спанаќ(500 Грама)

Сирење(200 Грама)

Јогурт(2 Супени лажици)

Јајце(3 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Спанаќот се чисти и се мие, се посолува, па се остава да стои 15 минути и се цеди. Се сечка ситно и се меша со дробеното сирење, јогуртот и јајцата.
  2. Останатите состојки се ставаат во длабок сад, се замесува меко тесто и се остава да нарасне.
  3. Тестото се дели на два дела. Првиот дел од тестото се сука колку тавата. Над него се става филот и одозгора се поклопува со вториот дел од тестото.
  4. Погачата се мачка со јајце, па се посипува со сусам, а на средината со семки по желба. Се остава да нарасне, па се пече во загреана рерна додека да зарумени.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: