Рецепти
Брзи крофни Ана Ристеска

Вкусни домашни крофни кои освен со џем можете да ги комбинирате и со чоколаден крем и чаша млеко

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(4 )

Јогурт(1 Чаша)

Прашок за печиво(1 )

Брашно(20 Супени лажици)

Сол(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Јајцата ги матиме со миксер, додаваме јогурт и потоа ја намалуваме јачината на миксерот и постепено сипуваме брашно во кое има прашак за печиво и сол.
  2. Кога смесата ќе се изедначи, со лажичка се зема од тестото и се пржи во мал, но длабок сад со доста масло кое е добро загреано.
  3. Крцкаво испржените крофни ги ставаме на чинија, посипуваме со шеќер во прав и ги служиме топли со џем.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: