Рецепти
Брзи крофни Ана Ристеска

Вкусни домашни крофни кои освен со џем можете да ги комбинирате и со чоколаден крем и чаша млеко

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(4 )

Јогурт(1 Чаша)

Прашок за печиво(1 )

Брашно(20 Супени лажици)

Сол(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Јајцата ги матиме со миксер, додаваме јогурт и потоа ја намалуваме јачината на миксерот и постепено сипуваме брашно во кое има прашак за печиво и сол.
  2. Кога смесата ќе се изедначи, со лажичка се зема од тестото и се пржи во мал, но длабок сад со доста масло кое е добро загреано.
  3. Крцкаво испржените крофни ги ставаме на чинија, посипуваме со шеќер во прав и ги служиме топли со џем.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: