Рецепти
Брзи крофни Ана Ристеска

Вкусни домашни крофни кои освен со џем можете да ги комбинирате и со чоколаден крем и чаша млеко

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(4 )

Јогурт(1 Чаша)

Прашок за печиво(1 )

Брашно(20 Супени лажици)

Сол(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Јајцата ги матиме со миксер, додаваме јогурт и потоа ја намалуваме јачината на миксерот и постепено сипуваме брашно во кое има прашак за печиво и сол.
  2. Кога смесата ќе се изедначи, со лажичка се зема од тестото и се пржи во мал, но длабок сад со доста масло кое е добро загреано.
  3. Крцкаво испржените крофни ги ставаме на чинија, посипуваме со шеќер во прав и ги служиме топли со џем.
Банана залчиња
Дроб во кошулица
Овесни барови со јаворов сируп
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Посна сарма со праз и шампињони
Филе Велингтон
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Ролат со цимет и суво грозје
Чоколадни бомбици со авокадо
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Пита со јајца и кајмак
Печен ролат од свинско каре
Торта со печурки
Полнети телешки шницли
Крокети од полнети јајца
Банана бомбици со гранола
Солен колач праз и сирење
Домашен крем од кикирики
Лажни лазањи со зелка и колбаси
Кифли со виршла и кашкавал
Романски качамак
Чоколадни коцки со црн грав
Вегетаријански лазањи
Солена пита со маслинки
Полнет леб
Печена скуша (посно)
Тава пилешко со бешамел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: